This week's specials
Get The SCOOP
hot¬
ooh + oonline = love, via Brand Crush 4.0
Pe ce brand din oraș ai crush?, am întrebat pentru a patra oară în tot atâția ani, în cadrul Brand Crush, inițiativa WINK prin care provocăm ieșenii să își declare aprecierea pentru brandurile locale preferate.
Și n-au întârziat să răspundă, ba chiar ne-au dat peste cap toate așteptările, căci a fost anul în care am depășit orice record închipuit sau ba: nu mai puțin (și probabil mai mult) de 147 de declarații și peste 60 de branduri nominalizate.
Am promis că cele mai creative declarații ajung direct pe ecranele digitale WINK din Iași.
Zis și făcut! 15 declarații și tot atâtea branduri au rulat pe 6 billboarduri digitale și ecranele din mijloacele de transport în comun timp de 11 zile, de Valentine’s și până de Dragobete.
77 ore, adică 4.620 minute, adică 277.200 secunde de spațiu media donat brandurilor locale și oamenilor cărora le fac viața mai frumoasă 🤍
Timp suficient cât să:
✧ citești Romeo și Julieta de 120 de ori și să decizi că dacă nu-ți răspunde brandul la DM, e clar că familiile voastre sunt împotrivă
✧ îi compui mental 924 de mesaje, dar să-i dai doar un emoji vag la o postare
✧ asculți Call Me Maybe de 1.200 de ori și să nu ai încă curaj să-i scrii brandului tău preferat
Brandurile nominalizate – ajunse sau nu pe billboards s-au bucurat de:
✓ dialog deschis și valoros cu oamenii pe care îi servesc
✓ UGC autentic, creat de bunăvoie, nesilit (și neplătit) de nimeni
✓ brand recognition și mental availability boost
✓ sinergie online-offline















Ai Lay’s? Stau. N-ai Lay’s? Ceau!
Lionel Messi, Thierry Henry, Alexia Putellas și Luis Suárez intră într-un bar. Și gluma se termină aici.
No Lay’s, No Game – campania pornită în 2023 – continuă cu această ultimă execuție care-i vede pe cei patru fotbaliști căutând baruri în care să vadă meciul care să aibă musai și Lay’s.
S-a întâmplat în Miami și Barcelona de data asta, dar brandul anunță că plănuiește să extindă campania și în Portugalia, Germania, Ucraina și Africa de Sud, unde câteva baruri norocoase vor primi „Lay’s Lights”, iar oamenii care urmăresc meciurile UEFA acolo ar putea consuma pe banii lui Putellas sau Henry.
Crack the case of the missing eggs & bring home the bacon!
La început de februarie, nu mai puțin de 100.000 de ouă (yup, you read that right) au fost furate undeva în Pennsylvania.
Poliția n-a reușit nici până azi să rezolve cazul sau măcar să descopere un lead solid.
Enter Greenfield Natural Meat Co,. un brand canadian de carne eco-bio-și-toate-cele, care și-a propus să găsească făptașul:
Bacon and Eggs belong together. Everyone knows that. But on Feb 1st, 2025, 100,000 eggs were stolen off the back of a trailer in Pennsylvania. To us at Greenfield Natural Meat Co., this is a travesty.
Postere ca cel de mai jos au apărut peste tot la locul faptei, încurajând oamenii să participe la căutări și să facă posibilă, once again, omleta cu bacon cea-de-toate-zilele.

sursă foto: Little Black Book
Fără buton de snooze: The Air Raid Alarm Clock
Razom for Ukraine, o organizație non-profit și grupul de creativi Creative Alliance lansează un alt fel de ceas deșteptător.
The Air Raid Alarm Clock este conectat direct la sistemul de alerte aeriene al Ucrainei. De fiecare dată când sirenele sună oriunde în Ucraina – adică de cam 42 de ori pe zi!, același sunet este reprodus de către dispozitiv, afișând în același timp date în timp real despre locul în care are loc raidul.
Inițiativa vine la 3 ani de la invazia Ucrainei de către Rusia și este concepută ca un semnal de alarmă pentru politicienii din SUA și UE pentru care războiul nu e suficient de aproape de casă.
Marți, 17 februarie, concomitent cu o serie de întâlniri de urgență privind situația din Ucraina, Razom a instalat dispozitivul chiar în fața Parlamentului European.
LinkedIn și agenția VCCP lansează Itchy Feet, o campanie social-first pentru Job Collections, un nou feature pe LinkedIn care să-i ajute pe oamenii la-început-de-drum să-și găsească jobul mult visat.
O execuție cool, care ia expresia englezească itchy feet, o exprimă literal și mai adaugă și-un dialog amuzant.
Visăm la ziua în care o să vedem și expresia românească transpusă fix așa. Știi tu, aia de începe cu „te mănâncă în” și se termină în „*und”. N-o fi însemnând chiar același lucru, dar măcar ar fi amuzant.
OOH of the week
This is your sign: 0 scuze, 100% aaaaaaripi
Ai cerut universului un semn să te apuci de sport?
You can run but you can’t hide, cum ar veni, căci iată că semnele-s peste tot: pe stațiile de călători din Iași și Cluj, în 3D OOH și nu numai pe billboardurile digitale din Iași, și aici, în The SCOOP.
Nu ai scuze, efectiv! Mai ales că poți începe direct din stație, unde găsești 2 biciclete numai bune să bifezi Ziua 1 😬
În altă ordine de idei, a fost tare fun să creăm împreună cu Magnius, compania de producție publicitară care ne ajută să facem imposibilul posibil de la începuturile timpului, dozele Red Bull Zero și gențile de sală gigant. Ca să nu zici că nu le-ai văzut!
Le vezi și-n mișcare mai jos – refugiile de călători din Iași și Cluj și video anamorfic pe The Magnet, în Iași. Că prea frumos a ieșit – și proiectul și video – ca să nu ne lăudăm măcar un pic.








Papaya Solitaire și agenția You’re the Goods ne arată cât e de fain să pui lucrurile în ordine într-o serie de execuții OOH care-mai-de-care mai satisfăcătoare.

surse foto: The Drum & The Stable
nib transformă billboardurile digitale din Australia în centre de cercetare medicală
Se face că majoritatea panourilor digitale utilizează doar jumătate din capacitatea lor de procesare.
Nu și în Australia, acolo unde compania de asigurări de sănătate nib împreună cu agenția Dentsu Creative lansează o inițiativă care folosește puterea de procesare rămasă pentru a sprijini cercetarea medicală.
Se întâmplă cu ajutorul Folding@home, un program pe care oricine îl poate descărca și rula în fundal pe computer, și care pentru prima dată în lume e instalat și pe computerele integrate ale panourilor publicitare digitale.
Programul folosește puterea de procesare neutilizată pentru a rula simulări medicale destinate cercetării cancerului și Alzheimerului.

sursă foto: Little Black Book
Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut. Și dacă ți-a plăcut, te abonezi și la newsletter, nu? Nuuuuuu?
This is your sign!