Plasată în spaţii unde publicitatea este percepută ca pe o informare care ajută în mod direct consumatorii în procesul de cumpărare, soluţia de digital signage WINK oferă centrelor comerciale servicii de informare prin integrarea și implementarea unui canal media modern.

Beneficiile digital signage în sectorul Retail

Comunicare relevantă

Soluţiile de digital signage permit distribuirea în timp real a informaţiilor actuale, curente. Programarea conţinutului în funcţie de intervale orare oferă avantajul și posibilitatea de a particulariza mesajul, de a-l face relevant pentru diferite categorii de public și de a-l adapta la timpul din zi sau ziua din săptămână.

Optimizarea costurilor

Amplasarea ecranelor digitale în sectorul retail elimină costurile de producţie și le reduce pe cele de distribuţie. Astfel, spre deosebire de afișajul indoor clasic (panouri statice), utilizarea spaţiului se face mult mai rentabil, cantitatea de conţinut transmisă este mult mai mare, iar actualizarea mesajelor, schimbarea lor și modificarea campaniilor se face în timp real.

Creșterea reputaţiei

Ecranele digitale cu luminozitate crescută și design modern care oferă imagini dinamice sunt de 7 ori mai vizibile decȃt formele de comunicare statice, tipărite. O amplasare corectă a ecranelor și un conţinut adecvat publicului au capacitatea de a crea un mediu pozitiv, de a crește reputaţia centrelor comerciale și de a contribui activ la construcţia de brand.

Shopping asistat

Un amplasament corect al ecranelor digitale poate ghida cumpărătorii către magazine și localuri din interiorul centrelor comerciale și le poate pune la dispoziţie informaţii referitoare la localizare, program, programe de fidelizare etc. Prezenţa brandului în magazine asigură întotdeauna vizibilitate și memorabilitate, vȃnzări și ROI.

Oportunitate excelentă de a informa cumpărătorii

Digital signage în sectorul retail abordează eficient publicul ţintă și reprezintă o oportunitate excelentă de a informa cu privire la promoţii, discounturi, noutăţi, magazine noi, oportunităţi, evenimente și oferte. În sectorul retail, advertisingul este perceput ca pe o informare care îl ajută pe consumator în procesul de cumpărare. Publicitatea nu mai este considerată intrusivă, ci este la ea acasă.

Promovarea programelor de loialitate

Ecranele digitale amplasate în centrele comerciale pot fi folosite pentru a prezenta în mod eficient programele de loialitate oferite pentru cumpărători, astfel încȃt consumatorul să poată beneficia de calitatea de membru și oportunităţile care reies de aici – de exemplu, informarea clienţilor cu privire la serviciile de asistenţă, cumpărături online, rezervări, beneficii care reies din utilizarea cardurilor de fidelitate etc.

Adresabilitate eficientă în locurile cu timp de așteptare

În spaţiile cu timp de așteptare ridicat, așa cum este spaţiul desemnat de FoodCourt în centrele comerciale, o reţea de digital signage oferă o oportunitate excelentă pentru promovarea produselor, descoperirea ofertelor sau a noutăţilor, precum și informarea clienţilor cu privire la discounturi și promoţii.

Influenţarea deciziei de cumpărare

Poziţionarea ecranelor digitale în apropierea punctelor de cumpărare: la intrarea în magazine, în interiorul galeriilor comerciale, au o influenţă directă asupra deciziei de cumpărare - în Romȃnia, 70% dintre deciziile de achiziţionare sunt luate în magazin, iar 68% dintre deciziile de achiziţionare sunt făcute din impuls. De asemenea, ecranele digitale au capacitatea de a îmbunătăţi experienţa de cumpărare: conţinutul este targetat, ajunge la publicul direct interesat să cumpere și influentează decizia de cumpărare.

Soluţii complete adaptate pentru domeniul de business

Introducerea soluţiei WINK de digital signage pe segmentul retail include toate componentele necesare: hardware, instalare și testare funcţionalitate, software cu platformă web-based, concepere layout și design pentru comunicare, licenţiere soft bazat pe modelul SaaS (Software as a Service), dar și mentenanţă hardware și asistenţă.

Opțiuni de arhitectură pentru distribuţia ecranelor digitale

Plasarea corectă a ecranelor digitale oferă o acoperire generoasă spaţiului comercial pentru ghidajul corect al clienţilor de-a lungul traseului lor și o informare în timp real a clienţilor cu privire la produse, oferte, noutăţi sau discounturi. Luminozitatea ecranelor este adaptată pentru spaţii interioare și au un unghi larg de vizualizare, pentru abordarea cu succes a tuturor clienţilor potenţiali.

Componente Hardware

Infrastructura este special adaptată pentru a funcţiona în regim 24/7/365, iar toate componentele hardware sunt special dezvoltate pentru utilizarea lor în magazine. Funcţionalitatea componentelor hardware este monitorizată în timp real de la distanţă, iar sistemul WINK garantează un nivel înalt de performanţă și de prevenire a întreruperilor.

Hardware

Display:


 • Afișaj profesional ajustat la utilizare intensive
 • Luminozitate crescută
 • Unghi larg de vizualizare
 • Consum redus de energie
 • Monitorizarea de la distanță a funcționalității

Player:


 • Difuzare conţinut dinamic în high definition
 • Potrivit pentru funcţionarea în regim 24/7/365
 • Instalare și mentenanţă ușoară
 • Consum redus de energie

Conectivitate:


 • Toate componentele sunt adecvate pentru funcționarea într-un mediu solicitant
 • Suportă multiple intervale de frecvenţă
 • Platformă: Linux
 • Acces de la distanţă prin intermediul interfeţei web integrate

Software

Gestionează conţinutul web-based și programează-l pentru sute de ecrane

Software-ul și platforma WINK permit gestionarea și controlarea conţinutului distribuit în baza unui management pe mai multe niveluri, ceea ce permite integrarea inteligentă a unui conţinut specific pe multiple grupe de reţele.
Sistemul WINK suportă o gamă largă de formate multimedia (foto, video, text etc.) și actualizarea în timp real a surselor externe de știri sau informaţii, programarea din timp a conţinutului, precum și accesul la istoricul campaniilor și raportarea lor.