Cu serviciul WINK de informare electronică, transportul în comun cȃștigă un canal de comunicare modern, utilizat pentru a informa publicul în timp real.

Soluţia de digital signage furnizată de WINK permite autorităţilor să se adreseze eficient călătorilor și să comunice informaţii privind situaţii de urgenţă, modificări sau informaţii noi legate de transportul public. În plus, călătorii au acces la un conţinut personalizat și atractiv, mereu nou, care face călătoria cu mijloacele de transport în comun mai plăcută, iar timpul petrecut aici mai scurt.

Beneficiile digital signage în sectorul Transport

Comunicare relevantă

Soluţia de digital signage permite distribuirea, în timp real, a informaţiilor actuale, curente. Programarea conţinutului pe intervale orare sau în funcţie de localizarea geografică face mesajul relevant pentru diferite categorii de public, dar și adaptat la loc, circumstanţe, timpul din zi sau ziua din săptămână.

Oportunitate excelentă de a informa călătorii

Digital signage în sectorul transport abordează eficient publicul ţintă și reprezintă o oportunitate excelentă de a informa: cu privire la modificări ale rutelor, informaţii despre trafic, evenimente din oraș, activităţi sportive și educaţionale - informaţii de interes general, cu specific local.

Integrarea sistemelor de back office

Reţeaua de digital signage WINK permite integrarea sistemelor de back office, asa cum este managementul de flotă sau interfaţarea cu sistemele de supraveghere video. Se crează, astfel, un mediu controlat, un transport civilizat, modern și durabil. Totodată, călătorii sunt informaţi constant asupra traseului, numărului mijlocului de transport, staţii, legături, timp estimat pȃnă la venirea următorului mijloc de transport în staţie.

Optimizarea costurilor

Amplasarea ecranelor digitale în sectorul transport elimină costurile de producţie și pe cele de distribuţie. Spre deosebire de afișajul outdoor clasic (panouri statice), spaţiul media este utilizat mult mai rentabil, cantitatea de conţinut transmisă este mult mai mare, iar actualizarea mesajelor, schimbarea lor și modificarea campaniilor se face aproape imediat.

Influenţă directă asupra deciziei de cumpărare

Poziţionarea ecranelor digitale în apropierea punctelor de cumpărare - staţii de autobuz în apropiere de centre comerciale, restaurante, baruri, agenţii de turism etc. - are o influenţă directă asupra deciziei de cumpărare, iar softul WINK permite implementarea de campanii care să ofere rezultate măsurabile.

Informaţii publice și mesaje urgente

Reţeaua de digital signage WINK din sectorul transport prevede transmiterea instant de notificări privind situaţii de urgenţă, cum ar fi inundaţii, cutremure, incendii sau accidente, și oferă informaţiile necesare pentru a evita un pericol.

Timpul trece mai ușor

Fie că este vorba de mesaje informaţionale, educative și de divertisment sau de mesaje cu caracter informativ pentru transportul public – ora, numărul mijlocului de transport, legături, timp estimat pȃnă la venirea următorului mijloc de transport, staţii, traseu - un sistem de digital signage va face călătoria cu mijloacele de transport în comun mai plăcută, iar timpul petrecut aici mult mai scurt.

Creșterea reputaţiei transportului public

Ecranele digitale robuste, automotive, cu luminozitate crescută și adaptate condiţiilor de mediu, care oferă imagini dinamice sunt de 7 ori mai vizibile decȃt formele de comunicare statice, tipărite. O amplasare corectă a ecranelor și un conţinut adecvat publicului au capacitatea de a crea un mediu pozitiv și de a crește reputaţia regiilor de transport public.

Soluţii complete

Introducerea soluţiei WINK de digital signage în diferite mijloace de transport în comun include toate componentele necesare: hardware, instalare și testare funcţionalitate, software cu platformă web-based, concepere layout și design pentru comunicare, licenţiere soft bazat pe modelul SaaS (Software as a Service), dar și mentenanţă hardware și asistenţă.

Distribuţia optimă a ecranelor digitale

Poziţia și numărul ecranelor este atent planificată și adaptată fiecărui tip de mijloc de transport. Pentru o distribuţie și o poziţionare de succes, luăm în considerare modalitatea utilizării ecranelor, condiţiile de lumină, obiectivele comunicării și expunerea optimă pentru călători, indiferent de unghiul de vizualizare.

Hardware

Certificări și standard de calitate

Componentele hardware au fost dezvoltate, testate și ajustate pentru a servi complexităţii unui sistem de digital signage chiar și în cele mai solicitante condiţii. Componentele sunt certificate CE, FCC, EMark, iar sistemul este dedicate uzului automotive și adaptat condiţiilor de mediu în care este plasat (vibraţii, praf, umiditate, temperature, luminozitate crescuţă și unghi larg de vizualizare).

Hardware

Display:


 • Design industrial, robust
 • Toate componentele sunt adaptate condiţiilor solicitante de mediu
 • Adaptat pentru diverse mijloace de transport în comun
 • Unghi larg de vizualizare
 • Consum redus de energie
 • Luminozitate crescută

Player multimedia:


 • Design industrial, robust
 • Conţinut dinamic difuzat HD
 • Instalare ușoară și adaptatabilitate pentru transportul public
 • Potrivit pentru operarea într-un mediu solicitant (răcire pasivă)
 • Adaptor (9-36 V) cu funcţii inteligente (cu pornire întârziată sau oprire, control sursă de tensiune pentru a proteja bateria, control al temperaturii)
 • Consum redus de energie

Conectivitate:


 • Router HSUPA cu un receptor GPS încorporat
 • Toate componentele sunt adecvate pentru funcționarea într-un mediu solicitant
 • Suportă multiple intervale de frecvenţă
 • Platformă: Linux
 • Acces de la distanţă prin intermediul interfeţei web integrate

Software

Managementul informaţiei se realizează printr-o platformă web securizată, care oferă acces pentru monitorizarea parametrilor hardware și software, precum și pentru programarea conţinutului într-o modalitate flexibilă și continuă.

Softul WINK permite:

 1. Difuzarea de conţinut comercial și social pentru publicul călător
 2. Accesul la Modul de Partener pentru:
  • transmitere de mesaje urgente din partea regiei de transport către publicul călător;
  • difuzarea de mesaje geopoziţionale – pentru promovarea obiectivelor turistice ale orașului, de exemplu;
  • afișarea următoarelor staţii pe ecranele din mijloacele de transport în comun: staţia curenţă și următoarele staţii;
  • afișarea mijloacelor de transport în comun și a minutelor pȃnă la venirea lor în staţie;
  • servicii de management de flotă: monitorizare și planificare.
 3. Rapoarte privind funcţionalitatea reţelei și a campaniilor