News

Tehnologia îşi face loc în staţiile RATP

07 Mai 2012

RATP si Primaria Iasi, in parteneriat cu CITV Digital Media, sunt pe cale de a implementa un nou sistem informatic, numit WINK Public Multimedia, menit a aduce conditiile de transport din oras mult mai aproape de exigentele unui transport urban modern si civilizat.
Pe scurt, este vorba de o retea de displayuri digitale amplasate atat in interiorul mijloacelor de transport, cat si in statii, prin intermediul carora iesenii vor avea acces la informatii de larg interes, pornind de la ruta parcursa si incheind cu minutele de asteptare pana la sosirea urmatorul mijloc de transport in statie.

"Solutia tehnica oferita de CITV Digital Media este una inovativa"

Ea incorporeaza componentele software si hardware capabile sa integreze toate aspectele legate de streamingul live, informatii in timp real, date referitoare la locatie si la dimensiunea multimedia a platformei.

"Sistemul este adaptat conditiilor de mediu in care este plasat (vibratii, praf, umiditate, luminozitate crescuta si unghi larg de vizualizare), iar softul este unic si special, conceput si adaptat nevoilor de informare pentru calatori", afirma Doru Chirica, managing partner in cadrul WINK Public Multimedia.

"Sistemul de informare calatori va deveni functional la sfarsitul lunii mai. 114 displayuri digitale vor fi montate in autobuze si tramvaie si 10 in statiile RATP"

Confort psihic!

Sistemul de informare calatori, care, potrivit specialistilor WINK Public Multimedia va deveni functional la sfarsitul lunii mai, va fi implementat pe 114 displayuri digitale, montate in 64 de autobuze (cate doua in fiecare MAZ, respectiv unul singur in autobuzele Mercedes Benz) si 36 de tramvaie, carora li se adauga 10 displayuri digitale amplasate in statiile RATP. Datorita acestui echipament, cei care folosesc transportul public vor avea in permanenta acces la tot soiul informatii: afisarea statiilor unei rute, statia curenta si urmatoarele trei statii, afisarea legaturilor dintre autobuze si tramvaie, afisarea autobuzelor si tramvaielor si ruta pe care merg, dar si minutele pana la sosirea acestora, in statiile RATP. De asemenea, reprezentantilor RATP li se va oferi posibilitatea unui dialog direct cu publicul calator printrun sistem de mesagerie interna, extrem de util si atunci cand vine vorba de anumite modificari de trasee sau program. Nu a fost omisa nici componenta de entertainment, pe durata calatorilor pasagerilor oferindulise stiri, informatii meteo sau date despre obiective turistice ale orasului. In opinia specialistilor WINK, toate acestea lucruri vor face calatoriile mai placute, concomitent cu sporirea gradului de siguranta al calatorilor prin asigurarea streamingului live de pe camerele de supraveghere din autobuz si tramvai si afisarea imaginilor pe ecranele digitale.

Cine este CITV Digital Media?

CITV este o companie de digital media care gestioneaza WINK Public Multimedia, o retea de ecrane digitale amplasate in spatiile publice. Compania activeaza pe piata de publicitate Out of Home si opereaza reteaua de ecrane digitale la nivel regional, in zona Moldovei, in orasele Iasi, Bacau, Suceava si Vaslui. Sistemul de informare electronica este implementat in orasul Iasi, insa compania vizeaza extinderea acestui sistem de informare si pentru alte orase din tara.