News

Staţia de tramvai Piaţa M. Eminescu te invită să uzi florile, dacă vrei!

08 Iul 2015

Staţia Piaţa M. Eminescu sau stația cu flori sau este un proiect de comunicare urbană, realizat de florăria Darlington, menit să amintească trecătorilor cât de mult contează cadrul natural într-un oraș și cât de ușor îți poate schimba starea de spirit un gest micuț.

Dincolo de promovarea florăriei și informarea cu privire la localizarea sa în Iași, stația oferă un cadru perfect pentru experiențe plăcute. Ineditul vine din invitația adresată tuturor călătorilor de a uda florile, atunci când au nevoie de apă.

Un spaţiu special amenajat în staţie pentru jardinierele cu flori îi primește pe ieșeni să se implice într-o poveste estetică a orașului atunci cȃnd așteaptă tramvaiul sau cȃnd au puţin timp la dispoziţie.

„Ne alăturăm proiectelor de acest gen fiindcă ele conturează perfect unul dintre rolurile pe care agenția noastră și le asumă - acela de a schimba în bine aspectul orașului prin design corect și util pentru comunitate”, declară Alexandru Munteanu, Managing Partner / Designer la Namogo, agenţia care a realizat conceptul creativ.

Decorul staţiei cu flori este acompaniat de o muzică menită să îi relaxeze și să-i învioreze pe cei care ajung aici, staţia este luminată seara, urmȃnd ca pe ecranul digital integrat să fie difuzat un conţinut personalizat, de tipul tips&tricks pentru plante și grădină, oferit de specialiștii florăriei.

Proiectul outdoor realizat pentru Darlington – Croitorie de flori face parte din seria de proiecte speciale destinate reabilitării staţiilor din Iași început de WINK în 2014: „Se poate vedea cu ochiul liber că aceste spaţii au ajuns, de la staţii vandalizate, spaţii curate, moderne și valabile pentru proiecte creative care se încadreaza frumos în spaţiul colectiv și zona publică. Staţia cu flori este un exemplu inedit în acest sens”, precizează Doru Chirica, Managing Partner la WINK.

Ştirea bravo: În Iaşi, un proiect de reabilitare a staţiilor de autobuz oferă o experienţă originală