News

Inaugurarea sistemului de informare al călătorilor

15 Mai 2012

WINK Public Multimedia, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi anunţă inaugurarea marţi, 15 mai 2012, ora 12, în curtea Primăriei Iaşi a sistemului de informare în timp real al călătorilor.

Sistemul de informare în timp real al călătorilor este realizat prin integrarea unor măsuri din proiectul Archimedes, respectiv sistemul de management al traficului – GPS, sistemul de supraveghere video, staţiile de transport public.

Prin acest parteneriat se doreşte a asigura informarea a utilizatorilor de mijloace de transport în comun prin:

  • afişarea staţiilor pe ecranele din autobuze şi tramvaie, staţia curentă şi următoarele 3 staţii;
  • afişarea legăturilor dintre autobuze şi tramvaie pe ecranele din autobuze;
  • afişarea autobuzelor si tramvaielor şi ruta pe care merg, dar şi minutele până la sosirea acestora, în staţiile R.A.T.P.;
  • informaţie în timp real: ora, numărul autobuzului / tramvaiului, mesaje si anunţuri importante;
  • dialog direct cu publicul călător – sistem de mesagerie internă: transmiterea de mesaje importante, în timp real, dinspre R.A.T.P. şi Primaria Iaşi, către publicul călător (trasee, investiţii, tarife şi modificări, program);
  • sistem de entertainment (ştiri, meteo, obiective de vizitat etc.) şi informare publică – o călătorie mai plăcută într-un mediu mai modern, având cele mai noi tehnologii şi tendinţe în domeniu.

În cadrul acestui eveniment va fi prezentat sistemulu de informare în timp real al călătorilor, principiile sale de funcţionare, efectele pozitive asupra călătorilor, sistemul fiind funcţional de marţi 15 mai 2012 în 50 de mijloace de transport public (toate mijloacele de pe traseele 41 şi 28).